On the road to go glamping .jpg

  Autohuur vragen & voorwaarden

  Een huurauto met CampSpot

  Ons belang is jouw belang. Wij willen graag dat je optimaal en vooral zorgeloos kunt genieten van je vakantie met CampSpot. Een belangrijk onderdeel van je vakantie is een huurauto. (nou ja, in ieder geval om op je plaats van bestemming te komen) Omdat deze er dus altijd bij zit, kunnen we ons voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt. 

  CampSpot werkt met Rental Cars. Rental Cars is een autohuur broker net als bijvoorbeeld Sunny Cars in Nederland. Rental Cars biedt huurauto's aan van verschillende partijen, zoals: Sixt, Hertz, EuropCar, maar ook veel lokale verhuurders. Er wordt door ons maar ook door Rental Cars goed gekeken naar de kwaliteit van de auto's en de service van de autoverhuurders. Hieronder de meest gestelde vragen over de autohuur. Mocht je nog vragen hebben, kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met ons. 

  Welke huurauto is standaard inbegrepen bij mijn reis?
  De huurauto die je tot je beschikking krijgt is afhankelijk van de bestemming en beschikbaarheid. Het gaat hierbij in de meeste gevallen standaard om een Opel Corsa, Volkswagen Polo, Renault Clio, Peugeot 208 of een soortgelijke auto. In het boekingsproces kun je tegen een meerpijs een upgrade naar een grotere station auto bijboeken. Wil je iets anders of nog groter, neem dan even contact met ons op. 

  Hoe zit het met het ophalen en terugbrengen van de huurauto? 

  De huurauto staat voor je klaar op de luchthaven of vlakbij de luchthaven. Hier breng je de auto ook weer terug bij vertrek. De auto kun je ophalen bij de desbetreffende verhuurmaatschappij op vertoon van je voucher. Print deze dus altijd uit en neem hem mee op reis. 

  Wat is er inbegrepen als ik een auto huur via CampSpot?
  In het algemeen zijn de volgende zaken inbegrepen: verzekering van derden (CDW),diefstalverzekering, belasting, luchthaventoeslag, wegenbelastingtoeslag, wegenwachtkosten. Over het algemeen is een klein deel van de CDW dekking opgenomen in de autohuurovereenkomst, maar je bent nog steeds aansprakelijk voor het eigen risico bij een schadeclaim en sommige delen van de auto zijn helemaal niet gedekt. Je kunt ook je gehele eigen risico afkopen via CampSpot. 

  Kinderzitje, additionele bestuurder,  huur van Navigatie en andere zaken dien je ter plekke te regelen. Of als je wilt dat wij dit doen, kun je contact opnemen met CampSpot.

  In Portugal dient er tol betaald te worden als je over delen van de snelweg rijdt. Dit kan achteraf, of je betaald bij een postkantoor. (Je lokale autoverhuur maatschappij weet hier alles over)

  Welke eisen worden gesteld aan de bestuurder van huurauto's?
  Op de meeste bestemmingen dient de bestuurder van de auto minimaal 25 en maximaal 99 jaar oud te zijn. Alle bestuurders moeten minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een volledig rijbewijs zonder significante aantekeningen. Per boeking is het mogelijk om maximaal 1 chauffeur op te geven als hoofdbestuurder. Wil je gebruik maken van meerdere chauffeurs? Dit is vaak mogelijk tegen een toeslag. Neem hiervoor contact op met CampSpot. Let op: Om de huurauto mee te kunnen krijgen dien je in het bezit te zijn van een creditcard. De naam van de hoofdbestuurder moet overeenkomen met de naam op de kaart. 

  Ik ben jonger dan 25 maar zou toch graag een auto willen huren. Welke voorwaarden zijn dan van toepassing?
  Voor chauffeurs van 21 tot en met 24 jaar is het mogelijk dat er andere voorwaarden van toepassing zijn. Soms wordt er bijvoorbeeld een extra toeslag gerekend. Deze voorwaarden verschillen bovendien per verhuurmaatschappij. Voor meer informatie over deze voorwaarden kun je contact opnemen met CampSpot. 

  Welke brandstofregeling is van toepassing als ik een auto huur via CampSpot?
  Je huurauto wordt in principe aangeboden op basis van Vol tot Vol of Pre-paid, afhankelijk van de bestemming, verhuurmaatschappij en klasse. In het geval van Vol tot Vol ontvang je de huurauto met een volle brandstoftank en moet je deze ook weer met een volle tank inleveren, anders betaal je extra kosten voor het hervullen. Bij Pre-paid dien je benzine en een eventuele servicetoeslag te betalen bij het ophalen van de huurauto. Houd hier dus rekening mee bij aankomst! De brandstofregeling die van toepassing is op jouw reis kun je vinden op de bevestigingsvoucher.

  Is een creditcard verplicht als ik een auto wil huren?
  Om de huurauto mee te kunnen krijgen dien je in het bezit zijn van een creditcard. De naam van de bestuurder moet overeenkomen met de naam op deze kaart. 

  Hoe zit dat met de Borg?
  Voor een huurauto dien je ter plekke (vooraf) vrijwel altijd een borg te betalen. Het precieze bedrag is afhankelijk van de bestemming en de verhuurmaatschappij. Neem gerust contact op met CampSpot, mocht je het precieze bedrag graag vooraf willen weten. CampSpot heeft trouwens ook nog een handige tip voor je: maak vooraf (bij ophalen auto) foto’s van eventuele bestaande schade. Zo ontstaan er geen misverstanden bij het inleveren van de auto. De borg wordt gereserveerd op je credit card, waarna deze bij het inleveren van de auto, weer wordt teruggeboekt. (mits je geen schade hebt natuurlijk)

  Is mijn Borg ook mijn EIGEN RISICO?
  Er is een standaard (CDW) verzekering van toepassing met een eigen risico. De hoogte van het eigen risico kan variëren van €300,- tot circa €3000,- en is afhankelijk van de maatschappij, de categorie auto en de reisduur. Een hogere categorie auto en een lange reisduur kent een hoger eigen risico. De afkoop van het eigen risico is optioneel bij te boeken via CampSpot of ter plaatse af te sluiten bij de autoverhuurmaatschappij. De borg wordt gereserveerd op je creditcard. De volledige bescherming omvat het restitutieplan, ramen, spiegels, wielen, banden, administratie, pechkosten en de eigen risico diefstal. Als je je eigen risico afgekocht of bijgeboekt hebt via CampSpot, zal de lokale verhuurder bij het ophalen van de auto in sommige gevallen je nog steeds een verzekering willen aanpraten. Trap hier dus niet in. Je hebt in dit geval al een all risk verzekering afgesloten zonder eigen risico bij Rental Cars en dit volstaat en dekt 100%. 

  Is het mogelijk om het eigen risico af te kopen?
  Afkoop van eigen risico is mogelijk. Kosten hiervoor bedragen gemiddeld € 10,- a € 13,- per dag. Dit kun je ter plaatse regelen, maar het is ook mogelijk om dit vooraf bij te boeken. Dit kan in het boekingsproces of neem anders hiervoor contact op met CampSpot. Heb je je schade afgekocht via CampSpot, dan ben je all-risk verzekerd bij Rental Cars. Mocht er schade aan de huurauto ontstaan ter plekke, zal de lokale verhuurmaatschappij de schade in eerste instantie wel verhalen op jouw (credit card). Je dient dit vervolgens zelf af te handelen met Rental Cars. Zij zullen de gemaakte schade volledig restitueren. 

  Hoe zit dat met gemaakte schade als ik deze niet heb afgekocht? 
  In dat geval ben je dus een deel of het gehele bedrag van je eigen risico kwijt. Dit hangt af van de opgelopen schade. Let dus goed op, hoeveel je eigen risco is en of je dit niet toch af wilt kopen. 

  Lees  voor meer informatie de Algemene Voorwaarden van Rental Cars