Douro Wine area.jpg

    Portugal

    Portugal is het land van de bica, de cataplana en de pastel de nata. Heb je geen idee waar dit over gaat, dan wordt het hoog tijd om eens naar Portugal te gaan. En als je dan nog naar Portugal gaat, denk dan eens aan Glamping. Glamping in Portugal is namelijk steeds groter aan het worden. En dan niet op een grootschalige manier, maar juist vaak in een kleinschalige en knusse setting. Een paar safari tenten, hutten en pipowagens bij een Quinta (boerderij) maken het een perfecte manier om in de natuur te kunnen vertoeven met lekker veel comfort. Vaak met een zwembad of gewoon midden in de natuur.

    Portugal en glamping is dus is wat ons betreft een goede combi en daarbij is Portugal al decenia lang één top bestemming. Goed aan te vliegen, het biedt een zeer smaakvolle, verfijnde keuken en een prachtige diversiteit aan landschappen. De bevolking is in alle delen van het land zeer hartelijk en de meeste spreken redelijk goed Engels. Waar je in Spanje nog wel eens moet zoeken naar authenticiteit, sta je er in Portugal al snel middenin. Oude gebouwen, folklore en tradities worden in Portugal nog altijd goed in leven gehouden. Als je naar Lissabon gaat, dan mag je het eigenlijk niet missen om een avondje FADO mee te pakken. De melancholische klanken verschuilen het harde leven van vroeger. En nog steeds is het voor de Portugezen niet allemaal even makkelijk. Dat merk eigenlijk wel je als je even goed stil staat bij de prijzen. Voor ons Nederlanders een absolute zegen, waar we toch altijd stiekem op zoek zijn naar een gunstige prijs –kwaliteit verhouding.

    Glamping in Portugal en zeker in het noorden is wat onbekend, maar zeker niet onbemind. Het groene gedeelte “Costa Verde” heeft ruige landschappen maar herbergt ook de wijnstreek Douro en de gelijknamige rivier de “Douro”. Het klimaat is hier wat milder dan in het warme zuiden en dat maakt het, zeker in de zomer een ideale bestemming voor actievelingen en families. Je vliegt op Porto en binnen twee uur rijden zit je in je glamping accommodatie.  Het midden van Portugal herbergt misschien wel net zo veel pracht als het groene noorden. Qua natuur maar ook zeker qua cultuur, met de steden Lissabon, Coimbra en Evora is het een groot openlucht museum. Reizen we verder naar het zuiden, dan komen we in het rustige en glooiende Alentejo. De kustlijn behoort zeker tot een de meest ongerepte van Europa. In Alentejo vind je alles in onaangetaste gedaante terug. De Algarve mogen we zeker niet uitsluiten, want wie denkt dat massatoerisme hier de boventoon voert, komt bedrogen uit.

    Portugal Portugal Portugal Portugal Portugal Portugal