Strand Kroatie.jpg

  Kroatië

  Kroatië heeft ontzettend veel te bieden, door de diversiteit van het land en het aangename klimaat is een glampingvakantie naar Kroatië eigenlijk altijd een succes.  Het land heeft prachtige natuur, veel (kiezel)stranden en meer dan 1000 eilanden om te ontdekken!

  Istrië is het grootste schiereiland van Kroatië, met een gigantische kustlijn van 445 kilometer is dit de perfecte bestemming voor een ontspannen glamping vakantie aan zee. Campspot biedt onder andere glamping accommodaties aan zee in Istrië. Er zijn de afgelopen jaren enorm veel ontwikkelingen geweest in Kroatië. De kwaliteit van de campings in Kroatië, en zo ook de glamping accommodaties, zijn enorm verbetert. Comfortabele en zelfs luxe verblijven zijn "easy to find here". Helaas is glamping in Kroatië niet de goedkoopste bestemming om in het hoogseizoen te verblijven. Maar wie mooi wil zijn .. moet vroeg boeken in dit geval. 

  Naast de vele zand- en kiezelstranden heeft Istrië een rijke culturele kant. De 3000 jaar oude stad Pula heeft nog een amfitheater uit de Romeinse tijd. Tegenwoordig dient dit bouwwerk als locatie voor muziekvoorstellingen. Na al die jaren heeft het dus nog steeds zijn doel behouden namelijk “entertainen”. Een goede tip om een geslaagde dag af te sluiten voordat je weer terugkeert naar je knusse en airco gekoelde glamping, is wijnen proeven bij de wijnmakers. Het voordeel van je huurauto is dat je lekker kunt exploreren. De binnenlanden van Istrië bieden uitgestrekte wijnvelden en proeflokalen. Een prikkeling voor je zintuigen vind je ook terug in de typische lokale gerechten. Als je hier in het juiste seizoen komt, ga dan eens mee op truffeljacht. Samen met een gids en speciaal getrainde hond, absoluut een memorabele beleving. 

  Nog niet echt overtuigd? Mischien dan toch die actieve en comfortabele glamping vakantie in de buurt van Plitvice? Dit deel van Kroatië heeft ongerepte natuur met prachtige groene bossen. Dit maakt een glamping vakantie in Dalmatië perfect voor de outdoor fanaat. Mountainbiken, kayaken en hiken kun je hier in overvloed. Hiernaast zijn er veel mogelijkheden voor de watersporters . Doe je het liever rustig aan of ga je op vakantie voor je rust, ga dan gezellig shoppen in Zadar. En door alle activiteiten krijg je vast lekkere trek, vergeet dus niet een heerlijk streekgerecht te proeven in een van de vele lokale restaurantjes. Kortom, bij een glamping vakantie naar Kroatië met CampSpot kan er weinig misgaan.

  KroatiëKroatiëKroatiëKroatië