Italie Apuglia.jpg

  Italië

  Denk je aan Italië, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan glamping in Italie, maar vooral aan mooie (design) spullen, de verfijnde smaak van culinaire gerechten en natuurlijk de bijzonder fraaie architectuur. Toch is glamping in Italië op een camping, of bij een agriturismo, een perfecte manier om het land te leren kennen en om je accu weer even helemaal op te laden. Met Campspot hebben we een selectie gemaakt van glamping plekken en campings bij de zee, in de natuur of dicht bij de stad en soms alle drie tegelijk. 

  Italië is het land voor fijnproevers, alles wordt met passie en liefde gemaakt en daar zijn de Italianen terecht trots op. De diversiteit in smaak, regio's, landschappen en cultuur is enorm en zo ook de keuze. Waar je ook heen gaat in Italie, met Campspot heb je naast je glamping plekje ook altijd een huurauto in bezit. je kunt de omgeving dus op je gemak verkennen. In het hoge Noorden van Italië vind je de bergen (Alpen) met het meren gebied. Deze regio, (bijvoorbeeld een camping rondom het Gardameer) biedt een perfecte basis voor een actieve en of familie vakantie dichtbij en in de natuur. Zakken we wat verder naar beneden dan komen we al snel in Toscane en le Marche. Toscane aan de westkant en le Marche aan de Adriatische kant. Het iets onbekendere le Marche, of de Marken, wordt hedendaags ook wel het beste geheim van Italië genoemd. Houd je van rust, bergen, liefelijke dorpjes, mooie strandjes en authenticiteit? Dan zit je zeker goed in de Marken. 

  Toscane is een regio waar we over kunnen blijven praten en dromen. Het heeft eigenlijk een veelvoud van hetgeen we zoeken in Italië in één regio. Mooie Glamping plekjes in Toscane kun je vinden in overvloed. Vliegen op Pisa en met max 2 uur rijden naar je glamping accommodatie of camping. Je vakantie kan beginnen, in alle rust en comfort. Of je nu een actieve, culturele of zelfs een strand vakantie wilt, Glamping in Toscane is voor ieder wat wils. 

  De meest zuidelijk gelegen Italiaanse parel is Sicilië. In het zuiden en zeker in Sicilië is alles nog net iets diverser dan in het noorden. Prachtige strandjes, barokke steden en een bijzondere puurheid. Ondanks dat glamping hier nog upcoming is, hebben wij met CampSpot al wat moois gevonden. 

  Kortom als je van plan bent naar Italië te gaan dit jaar, dan biedt glamping een perfect alternatief voor een hotel of appartement. CampSpot biedt een selectie aan comfortabele glamping accommodaties op de mooiste plekken van Italie. Boek hier nu je glamping vakantie altijd met vlucht en autohuur.

  ItaliëItaliëItaliëItaliëItaliëItaliëItaliëItalië